Medewerkers aan het woord

Interviews met mensen die bij Aluchemie werken.

 

Arie de Haan, Bankwerker/Monteur storingsdienst en voorzitter Ondernemingsraad
In 1975 ben ik bij Aluchemie begonnen als bankwerker/monteur 3 in de dagdienst. Na 11 jaar ben ik overgestapt naar de storingsdienst en werkte ik in de 5 ploegendienst. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als monteur in de storingsdienst ben ik gepromoveerd naar de functie van coördinator storingsdienst. Tevens heb ik tijdens deze periode bij de bedrijfsbrandweer gezeten waar ik uiteindelijk bevelvoerder ben geworden. Mijn huidige baan is leuk en afwisselend, mede omdat ik naast mijn functie als bankwerker/monteur ook nog de Vapro-opleidingen binnen Aluchemie begeleid en examineer. Alles bij elkaar geeft dit mij een ruim inzicht in zowel de productie als het algemeen functioneren van het bedrijf, wat de functie aantrekkelijk maakt.

Nieuwe sollicitanten krijgen bij Aluchemie ruim de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een hogere functie. Dit alles moet voor hen zeker een uitdaging vormen!

 Milco Roos, Dagchef Massa/Vormerij
Mijn eerste dag bij Aluchemie was 1 januari 2002 toen ik begon als operator Massa/Vormerij. Een ding bij Aluchemie viel direct op en dat was het sociale aspect. Al snel bleken de mogelijkheden om je bij Aluchemie te ontwikkelen ruim aanwezig te zijn en dit wordt ook gestimuleerd. Binnen drie maanden werd ik door mijn Supervisor als Schakelwacht in de controlekamer gezet. Een hele belevenis om de controle te hebben over een hele fabriek.  Mijn ontwikkeling binnen Aluchemie verliep in een sneltreinvaart. Cursussen en opleidingen volgden elkaar op. Een van de mooiste was toch wel mijn Green Belt cursus. Door de kansen die mij door Aluchemie werden geboden in de vorm van opleidingen en ontwikkelingsplannen verliep mijn carri√®re in een snel tempo. Na enkele jaren werd ik gepromoveerd tot Supervisor. Als Supervisor ben je bezig om samen met je team een goed resultaat neer te zetten en met elkaar te verbeteren op allerlei fronten. In deze nieuwe leidinggevende rol was het Aluchemie die zorg droeg voor de begeleiding en opleiding.

Met veel plezier werkte ik samen met het team waar ik Supervisor van was. Samen storingen analyseren en oplossen met de hulp van andere afdelingen. Als het dan eenmaal gelukt was ging je met een voldaan gevoel naar huis. In 2010 promoveerde ik naar Dagchef Massa/Vormerij/Breker. Een grote stap met hele andere verantwoordelijkheden. Een functie waarin ik iedere dag weer nieuwe dingen leer en ontwikkel. Aluchemie als bedrijf is uitdagend, motiverend, sociaal en afwisselend, kortom een enerverend bedrijf.